Valitse kieli
Kansainväliset sivustot
estViro rehvidpluss.com
finSuomi rengas24.com
sweRuotsi däck24.com
latLatvia riepas24.com
litLiettua padangos24.com

Rengashaku mittojen mukaan

wait
wait
wait
wait

Talvirenkaat takaavat turvallisuutesi

Mitä sinun pitäisi tietää talvirenkaista?
Toisin kuin monissa muissa maissa, Suomessa tavalliset kesärenkaat on vaihdettava talvikaudeksi talvirenkaisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että talvikuukausina Suomessa on sallittua ajaa vain erityisillä talviolosuhteisiin tarkoitetuilla nasta- tai kitkarenkailla.

Tämä johtuu tietysti ilmastostamme, jonka takia kesärenkailla ajaminen talvisissa tieolosuhteissa on erittäin vaarallista ja käytännössä mahdotonta. Talvirenkaat varmistavat sen, että liikenteessä olevat autot ja muut ajoneuvot säilyttävät ohjattavuutensa ja pidon tiehen myös lumisissa ja jäisissä olosuhteissa, joita talvella esiintyy.

Talvirenkaiden valitseminen ei ole aina yhtä helppoa kuin kesärenkaiden, koska renkaan laadun lisäksi on otettava huomioon myös omat ajotottumukset ja -tyyli sekä mietittävä, vastaavatko nasta- vai kitkarenkaat paremmin tarpeisiisi.

Suomessa käytettävien talvirenkaiden on ehdottomasti vastattavat täkäläisiä talvilämpötiloja. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Keski-Euroopassa pärjää esimerkiksi Saksassa tai Alankomaissa testatuilla kitkarenkailla, niin suomalaisen autonkuljettajan on ehdottomasti valittava renkaat, jotka on tarkoitettu erityisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin. Renkaiden käyttäytyminen pakkasessa riippuu rengasseoksesta. Suomeen sopivat huomattavasti pehmeämmästä kumiseoksesta valmistetut talvirenkaat kuin Keski- ja Etelä-Euroopan maissa myynnissä olevat talvirenkaat.

Kesärenkaiden kulutuspinnan vähimmäissyvyys on lain mukaan 1,6 mm, kun taas talvirenkailla se on lähes kaksi kertaa enemmän eli 3 mm. Uusien talvirenkaiden kulutuspinta on yleensä vähintään 8 mm, ja aina ennen renkaiden vaihtoa on tarkistettava kriittisesti jokaisen renkaan kulutuspinta. Kauden alussa kulutuspintaa on oltava jäljellä vähintään 5-6 mm.
Uutiset
Talvirenkaiden ABC
euro euro euro

Talvirenkaiden vaatimukset

Mikäli sääolosuhteet edellyttävät, talvirenkaita on käytettävä 1.11. – 31.3. Nastarenkaita saa käyttää 1. marraskuuta - 31. maaliskuuta ja muina aikoina, mikäli sääolosuhteet niin edellyttävät. Ajanjaksoa voi lyhentää ja pidentää kuukaudella. Jos olet Etelä-Suomessa ennen 1.11. ja sinun on ajettava esimerkiksi Pohjois-Suomeen, jossa on lunta ja talviolosuhteet, voit vaihtaa autoon nastarenkaat, koska se on perusteltua.

Talvirenkaiden kulutuspinnan on lain mukaan oltava vähintään 3 mm, mutta emme suosittele niin pienen kulutuspinnan omaavien renkaiden asentamista autoon talvikauden alussa, sillä jo ensimmäisen kuukauden aikana renkaat ovat niin kuluneet, että ne eivät enää pysty tarjoamaan riittävää pitoa ja ohjattavuutta.
euro euro euro

Missä autoissa pitää käyttää talvirenkaita?

Talvirenkaita on käytettävä esimerkiksi seuraavissa ajoneuvoissa:
  • henkilöautot, joiden kokonaismassa ei ylitä 3,5 tonnia
  • pakettiautot
  • erikoisajoneuvot, joiden kokonaismassa ei ylitä 3,5 tonnia
  • moottoripyörät, mopot, kolmipyöräiset, nelipyöräiset, painava nelipyöräinen ja kevyt nelipyöräinen perävaunu, joita vedetään kohdissa 1 - 4 luokitellulla ajoneuvolla, jonka luokitus tai kytkentälaite on yli 0,75 tonnia, mutta enintään 3,5 tonnia.
Talvirenkaat voivat olla nastarenkaat tai kitkarenkaat. Nastattomia talvirenkaita kutsutaan kitkarenkaiksi. Niiden pito-ominaisuudet ovat hyvät lumisilla teillä. Jäisillä teillä nastarenkailla on parempi pito, mutta niiden aiheuttama tien kuluminen on suurempi kuin kitkarenkailla.
euro euro euro

Talvirenkaiden laadusta

Talvirenkailla ja talvirenkailla voi olla hyvin suuri ero. Laadukkaat talvirenkaat takaavat auton ohjattavuuden ja pidon myös hankalissa olosuhteissa, vaikka se riippuu aina myös tilanteesta, ajoneuvosta ja kuljettajan käyttäytymisestä.

Jatkuvasti suoritettavat kokeet kuitenkin osoittavat, että liian edullisesti valmistettujen tai liian kuluneiden ja uusien laadukkaiden renkaiden jarrutusmatka ja ohjattavuus voivat vaihdella moninkertaisesti. Kaikkein turvallisinta on aina valita arvostetun valmistajan renkaat, jotka ovat todistaneet ominaisuutensa testeissä ja joista Rehvid Plussan asiantuntijat voivat kertoa lisää.
Miten talvirenkaiden jarrutusmatkat eroavat toisistaan?
Useimmat autonkuljettajat eivät ole koskaan voineet vertailla erityyppisiä renkaita vastaavissa olosuhteissa, joten voi olla vaikeaa nähdä, miten erilaiset renkaat todella toimivat liukkaissa olosuhteissa. Useat viimeaikaiset ABS-jarrutustestit osoittavat, että laadukkaan premium-luokan renkaan ja halvan ja vanhentunutta teknologiaa käyttävän renkaan välinen ero voi olla yli puolet.

Testit osoittavat myös selvästi, että jopa edullinen nastarengas on jäisissä olosuhteissa huomattavasti tehokkaampi kuin kitkarengas. Täten pitäisi taloudellisuuteen pyrittäessä valita talvirenkaiksi mieluummin edullisempi nastarengas kuin keskitason kitkarengas, ja valitessa kitkarengas on järkevintä suorittaa valinta mahdollisimman laadukkaista malleista.

Vielä suurempi ero on silloin, kun käytetään liukkaissa oloissa paikalliseen ilmastoon sopimattomia Keski-Euroopan renkaita, joiden jarrutusmatka hankalissa oloissa on yli puolet enemmän luokkansa parhaisiin premium-valmistajiin verrattuna. Siksi kannattaa sekä oman että toisten turvallisuuden vuoksi valita verkkokaupassamme tarjottavat laadukkaat renkaat ja käyttää juuri sellaisia renkaita, joita vuodenaika vaatii.
Miten talvirenkaiden jarrutusmatkat eroavat toisistaan?
wheels
Kun ostat talvirenkaat ja vanteet, voit tilata ne valmiiksi asennettuna alkaen 27 €
transport
Toimituskulut ilmesty ostoskorilla ja riipu tilausmäärästä.
return
Voit palauttaa sopimattomat talvirenkaat meille 14 päivän kuluessa ja palautamme rahasi
wheels
Joustavat maksutavat: pankkisiirto laskun perusteella, korttimaksu tai osamaksu
Mitä pitäisi ottaa huomioon talvirenkaiden valinnassa?
Talvirenkaiden tärkeimmät parametrit ovat renkaiden (nastarenkaissa myös nastojen) laatu, kulutuspinnan syvyys ja rengasseos. Toisin kuin kovemmat kesärenkaat, kylmässä ajamiseen tarkoitetut talvirenkaat valmistetaan pehmeämmästä kumiseoksesta, joka ei muutu pakkasessa liian jäykäksi.

On myös syytä huomata, että talvirenkaiden kuviointi poikkeaa kesärenkaiden kuvioinnista, koska veden poisto renkaan alta on talvella lumen ja jään takia paljon tärkeämpää kuin kesällä.

Kitkarenkaiden kuviointi auttaa talvella lumisissa olosuhteissa säilyttämään renkaiden pitävyyden, kun taas nastarenkaissa olevat nastat on tarkoitettu ohjattavuuden varmistamiseksi jäällä ajettaessa.

Omaan autoon sopivia renkaita valittaessa on siksi otettava huomioon sekä omat ajotottumukset (kaupungissa, maantiellä, maaseudulla), ajotyyli ja tietysti budjetti. Rehvid Plussassa autamme mielellämme valinnassa ja suosittelemme aina juuri niitä renkaita, jotka sopivat parhaiten kuljettajan ajotottumuksiin.
energy label