Valitse kieli
Kansainväliset sivustot
estViro rehvidpluss.com
finSuomi rengas24.com
sweRuotsi däck24.com
latLatvia riepas24.com
litLiettua padangos24.com

Rengashaku mittojen mukaan

wait
wait
wait
wait

Kesärenkaat halvalla netistä

Kesärenkaat, mitä pitäisi tietää niitä valittaessa?
Kesärenkaiden tulee varmistaa kuljettajalle tarkka ohjattavuus ja erinomainen pito sekä märällä että kuivalla tienpäällysteellä. Kesärenkaat on suunniteltu selviämään isommilla ajonopeuksilla ja korkeammissa tienpinnan lämpötiloissa. Toisin kuin talvirenkailla, kesärenkailla on pienempi kulutuspinnan syvyys, mikä takaa renkaiden suuremman vakauden asfaltilla ajettaessa, ja pienempi vierintävastus, mikä vähentää polttoaineen kulutusta.

Kesärenkailla kulutuspinnan ja tienpinnan kosketuspinta on suurempi, joten on erittäin tärkeää, että kesärengas pystyy märällä kelillä ohjaamaan pois renkaan ja tienpäällysteen välistä veden ja kosteuden. Yleensä kesä- ja syyskuukausina on enemmän sateita kuin talvella ja keväällä, ja juuri sen takia rengasvalmistajat suosittavat, että kesärenkaat vaihdetaan jo urasyvyyden ollessa 3–4 mm, vaikka lakisääteinen minimi onkin 1,6 mm.

Kesärenkaita ostettaessa tulee muistaa sekin, että yleensä renkaan hinta kertoo sen laadun. Esimerkiksi Premium-luokan ja edullisten kesärenkaiden pysähtymismatkan ero märällä tienpäällysteellä voi olla jopa yli 40 %, eli erittäin suuri! Renkaita ei tulisi valita myöskään pelkästään renkaassa olevan EU-energiamerkinnän perusteella.

Uutiset
Mitä tuotteen hinta kertoo? Ovatko kalliimmat kesärenkaat edullisia kesärenkaita parempia?
euro euro euro

Premium-luokan kesärenkaat

Nämä tuotteet ovat hintatasoltaan kalleimpia. Tähän laatuluokkaan kuuluvilla tavaramerkeillä on pienin valmistusvikaprosentti, ja tuotekehityksen taustalla ovat valtavat investoinnit: uusia teknologioita saadaan esimerkiksi valmistamalla renkaita moottoriurheilukäyttöön. Renkaissa käytetään nanoteknologiaan perustuvia kulutuspintaseoksia eli maallikkokielessä kumiseoksia, jotka hylkivät paremmin vettä ja tarttuvat paremmin tienpäällysteeseen sekä märällä että kuivalla kelillä. Tällaisten kesärenkaiden avainsanoja ovat TURVALLISUUS, POLTTOAINETEHOKKUUS ja MUKAVUUS. Premium-luokan renkaita valmistavat: Bridgestone, Continental, Michelin, Goodyear, Toyo
euro euro euro

Keskiluokan kesärenkaat

Keskiluokan kesärenkaat valmistetaan usein 5–10 vuotta vanhalla teknologialla samassa tehtaassa kuin Premium-luokan renkaat. On myös esimerkkejä siitä, että renkaan valmistaa tehdas, jonka tuotekehitysvalmiudet eivät ole kovin suuret, ja se keskittyykin juuri tähän asiakasryhmään. Vaikka monet ominaisuudet ovat huonompia kuin Premium-luokan renkailla, kaikki renkaat täyttävät tiukat suoritustasoehdot, ja niiden valmistuksessa käytetään luotettavia teknologioita. Tällaisten kesärenkaiden avainsana on HYVÄ HINTA-LAATUSUHDE. Keskiluokan renkaita valmistavat esimerkiksi: Sava, Dunlop, Landsail, Davanti, Uniroyal, Cooper
euro euro euro

Edulliset kesärenkaat

Yleensä tuotekehitysteknologia on ostettu ulkoa ja se on yli 10 vuotta vanha, tai tuotekehitystä ei harjoiteta ollenkaan. Renkaisiin kohdistuvat laatuvaatimukset eivät ole yhtä tiukkia, ja renkaissa esiintyy useammin epävakautta. Renkaiden laatu ja ominaisuudet saattavat vaihdella jopa eräkohtaisesti. Tässä segmentissä asiakkaan on vaikeinta tehdä valintaa, koska tuotteita on suurin määrä ja niiden laatu on tavaramerkeittäin hyvin erilaista – riski ostaa jopa vaaralliset kesärenkaat on erittäin suuri. Vielä viitisen vuotta sitten uskalsimme väittää, että KAIKKI halvat kesärenkaat ovat huonoja eikä niillä ole mitään pitoa. Niiden laatu on edelleen selvästi keskiluokan alapuolella, mutta tämä tuotesegmentti on kehittynyt paljon, ja monet pienet valmistajat ovat houkutelleet palvelukseensa suuryritysten johtavia tuotekehittäjiä.
Millainen on erilaisten kesärenkaiden jarrutusmatka märällä kelillä?
Kun kesärenkaat eivät aiheuta suurta ajomelua tai värinää, kuljettaja ei huomaa renkaiden laatueroa normaalioloissa maantiellä tai kaupunkiliikenteessä. Suuri ero ilmenee silloin, kun joutuu kääntämään äkillisesti rattia tai pysähtymään nopeammin, koska Premium-luokan ja edullisten renkaiden jarrutusmatkan ero normaalilla kaupunkiliikennenopeudella on noin 12 %. Märällä kelillä ja vaaratilanteissa suurehkoilla nopeuksilla renkaiden ero on paljon suurempi. Kuvittele tilanne, jossa autollasi on edulliset kesärenkaat ja ajat maantiellä. Edessäsi kulkevalla autolla on 16 metriä lyhyempi jarrutusmatka märällä asfaltilla ja se joutuu pysähtymään äkillisesti – kuinka suurta pitkittäisväliä pidät? Jos pitkittäisväli ei ole suuri, törmäyksen välttäminen on käytännössä mahdotonta. Läheistesi ja itsesi turvallisuus maksaa enemmän kuin muutaman euron kalliimmat renkaat!
Millainen on erilaisten kesärenkaiden jarrutusmatka märällä kelillä?
wheels
Ostaessasi verkkokaupastamme kesärenkaat ja aluvanteet voit tilata ne kotiin valmiiksi asennettuina vain 27 €
transport
Kesärenkaiten toimituskulut ilmesty ostoskorissa
return
Jos olet vahingossa tilannut väärän kokoiset kesärenkaat eikä niitä ole vielä asennettu vanteisiin, voit palauttaa renkaat meille 14 päivän kuluessa, ja palautamme rahat
wheels
Joustavat maksutavat: pankkisiirto laskun perusteella, korttimaksu tai osamaksu
Voiko kesärenkaita valittaessa luottaa energiamerkintään?
EU:n energiamerkinnät löydät lähes jokaisesta kesärenkaasta. Merkinnän tulisi ilmaista tärkeät tiedot renkaan ominaisuuksista. Renkaaseen merkitään sen polttoainetehokkuus, kitka märällä tiellä ja ulkomelun taso kahdella osoittimella. Koska energiamerkinnän kokeen suorittavat itse rengasvalmistajat ja Euroopan unioni tarkastaa sitä vain pistokokein, se ei välttämättä ilmaise koko totuutta. Kesärenkaita valitessasi suositamme, että käytät energiamerkintää vain yhtenä lähtökohtana.
energy label